Fogszabályozási technikák – Fogorvos Székesfehérvár

Milyen fogszabályozási technikákat ismerünk? – Fogorvos Székesfehérvár

A fogorvos Székesfehérvár városában alapvetően négy fogszabályozási technikával várja a pácienseket. Ezek a következőek:

–        esztétikusan rögzített fogszabályozó
–        belső fogszabályozó
–        kivehető fogszabályozó
–        lágy erő technika.

A fogszabályozás legideálisabb kora a gyermekkor, kamaszkor. De ma már felnőttek körében sem ritka a fogszabályozás. Akármelyik eljárás mellett döntünk, a lényeg mindig ugyanaz. Egészséges, arányos, szép fogsor.

Az esztétikusan rögzített fogszabályozó – Fogorvos Székesfehérvár

fogszabályozás SzékesfehérvárA fogorvos Székesfehérváron még ma is nagyon sok hagyományos jellegű fogszabályozót rögzít. Az esztétikusan rögzített fogszabályozó a fogsoron kívül van. Anyagát tekintve porcelán és fém lehet. A fogszabályozás, habár gyermekkorban a legideálisabb, felnőttkorban is lehetséges. A mai technológiával minden eszköz adott ahhoz, hogy a már jól beékelődött fogakat is arrébb mozgassuk. A mozgatás során kialakult réseket fogpótlásokkal ki lehet egészíteni és a fogat az új helyén meg lehet szilárdítani. A rögzített fogszabályozó fontos elemi  zárak vagy „brekettek”. Ezeket ragasztóval rögzítik a fogak meghatározott pontjára. Az ívek azok a rögzítő elemek, amelyek a breketteket összefogják, a zárakban tartják. Ezek lehetnek pici gumikarikák és fémmel vagy teflonnal bevont fehér fém drótok. A rögzített fogszabályozót nem lehet levenni, így azt állandóan viseljük, viszont így a kezelés időtartama is rövidebb. A fogszabályozás időtartamánál több évről beszélünk, ez egyénenként változó, attól függően, hogy milyen állapotban vannak fogaink.

A belső fogszabályozó – Fogorvos Székesfehérvár

A fogorvos Székesfehérvár városában arra törekszik, hogy páciensei elégedett szép és egészséges fogsorral távozzanak rendelőjéből. Sokakat az tart vissza a fogszabályozástól, hogy hosszas művelet és látványos. Ennek kikerülésére tökéletes eszköz a belső fogszabályozó, ez ugyanis a fogív belső oldalára van rögzítve. A technikát Dr. Wiechmann fejlesztette ki, német szakorvos. Az eljárás valamivel komplikáltabb, mint az egyszerű fogszabályozás. A páciens fogsoráról mintát készítünk, ezt elküldjük a fogszabályozó cég német központjába, ahol a minta scennelésre kerül. Így a páciens fogsoráról digitális képet kapunk, a készülék megtervezi a legoptimálisabb állapotot, amelyet a fogszabályozással el lehet érni. Ezek után a fogszabályozó ívek meghatározása kerül sorra. Amint megvan a tökéletes ív, megszerkesztik a braketteket. A fogszabályozó felragasztása ugyanúgy zajlik, mint a hagyományos fogszabályozónál, csak éppen a fogív belső oldalára ragasztjuk fel az eszközt.

Kivehető fogszabályozó – Fogorvos Székesfehérvár

A fogorvos Székesfehérváron a kivehető fogszabályozós technikát első sorban gyermekkorban ajánlja, de egyszerűbb szabályozási manővereknél felnőttkorban is tökéletesen alkalmazható. Ezek a készülékek fogtechnikai laborokban minták alapján készülnek,a  fogakat leginkább csak dönteni tudják. A hagyományos fogszabályozó után, gyakran javasolják átmenetileg a kivehető fogszabályozó viselését. A kivehető fogszabályozó lehet hatékony, de a fogszabályozási folyamat mindenképpen tovább fog tartani, mint a hagyományos módszereknél, mivel a fogakat nem állandóan éri a hatás. A fogszabályozás folyamatának időtartama attól függ, hogy a páciens milyen rendszerességgel és mennyi időre viseli a fogszabályozót.

A lágy erő technika – Fogorvos Székesfehérvár

Az összes fogszabályozási eljárás közül a páciensek számára ez a legkényelmesebb és kezelési ideje is jóval rövidebb. A fogorvos Székesfehérvár városában mindenkit vár, bármilyen kérdése merül fel, bármilyen panasza van, keresse rendelőnket bizalommal!