A fogfehérítés – Fogorvos Székesfehérvár

Miért színeződik el a fogunk? – Fogorvos Székesfehérvár

Fogainak elszíneződésének problémájával bátran keresse fel a fogorvos Székesfehérvár városában található rendelőjét. A fogak elszíneződése sajnos gyakran a rendszeres fogmosással sem előzhető meg. Sokan abban a tévhitben élnek, hogy fogaink színe genetikailag öröklött adottság, ez nem így van. Fogaink elszíneződéséért sokszor mi vagyunk a felelősek. Tehetünk azért, hogy ezt a folyamatot megakadályozzuk. A fogkő kialakulása elszíntelenedéshez vezet, a fogkő a foglepedék elmeszesedése. De megelőzhető a folyamat, mivel a foglepedék nem más, mint ételmaradék és baktériumok. Ezeket viszont alapos fogmosással el tudjuk távolítani. Első sorban olyan helyeken alakul ki, azok jelentenek kritikus pontot, ahová fogkefével nehezen tudunk beférkőzni.

A fogak elszíneződésében a foglepedék és fogkő mellett sok más tényező is szerepet játszik. A korosodással a fogak állapota romlik, és azok sötétebbé válnak. De fogaink rendszeres és precíz tisztításával és a fogorvos Székesfehérvár városában található rendelőjének rendszeres felkeresésével a folyamat eltolható. A fogaink elszíneződéséért felelősek azok az élelmiszerek, amelyek nagy mennyiségben tartalmaznak mesterséges színezőanyagot. A fekete kávé és a tea tipikusan olyan ital, amely kimutatottan elszínezi fogainkat. Sokszor gyógyszerek vagy betegségek is okozhatnak fogelszíneződést. A dohányzás szintén a fogak elszíneződéséhez vezet, a nikotin kátrányos fogkövek kialakulását eredményezi.

A fogak színét szemmel nem látható pigmentrészecskék határozzák meg, ezek a fogzománcban és az alatta lévő dentinben vannak. A fogak elszíneződése vagy a fogkő kialakulásával jár, vagy ezeknek a szemcséknek az elszíneződésével.

A fogfehérítési technikák – Fogorvos Székesfehérvár

fogorvos Székesfehérvár fogfehérítésA fogfehérítés a fogászat esztétikai, kozmetikai jellegű beavatkozása. Szépészeti jellegéből is fakad az, hogy az eljárás, válasszuk akármelyik alternatívát teljesen fájdalommentes. A fogorvos Székesfehérvár városában található rendelőnkben fogorvosunk, a beavatkozás megkezdése előtt részletes tájékoztatást nyújt, fontosnak tartjuk, hogy pácienseink tudják mi történik, mi, miért van.

A fogfehérítésnek több jó bevált technikája is van. Lehetőség van a fogak fehérítésére plazmalámpás módszerrel. Ez körülbelül négyszer tíz perces kezelést igényel. A fogfehérítési módszerek közül a fogorvos azt választja, ami a páciensnek a legelőnyösebb. Hogy mi a legoptimálisabb a vendégnek az attól függ, hogy mennyire vannak elszíneződve fogai, és hogy milyen színhatást szeretne elérni. A fogfehérítésre fogfehérítő géllel is lehetőség van. Az anyagot a felvitel után speciális fogfehérítő lámpával világítják meg, ezzel a technikával akár nyolc árnyalatot is lehet fehéríteni fogainkon. A Led lámpás technikát tartják a legmodernebbnek és talán a legbiztonságosabbnak is, mert ez a technika nem melegíti fel a fogfelszínt.

A fogfehérítés menete – Fogorvos Székesfehérvár

Akármelyik eljárásra esik is a választás az első lépés mindig a fogkő eltávolítása. A fogorvos Székesfehérvár városában található rendelőnkben a fogkő eltávolíttatása önmagába is igényelhető szolgáltatás. A fogkő eltávolítására szintén több módszer is kínálkozik. Az eltávolítás után maradt lepedéket polírozó pasztával távolítják el. Vannak páciensek, akiknél csupán már ez is elég a kívánt szín eléréséhez. A fogfehérítés mindig attól függ, hogy mennyire vannak elszíneződve fogaink és, hogy milyen árnyalatot szeretnénk elérni. Azokban az esetekben, amikor az imént alkalmazott eljárás nem elég, mélyebb oxidációs hatású fehérítőszereket használnak. Nagyon fontos, hogy a fogfehérítés után ügyeljünk arra, hogy az erős elszíneződő hatású élelmiszereket kerüljük. A fogorvos Székesfehérvár városában található rendelőnkben részletes tájékoztatást tudunk nyújtani a fogfehérítéshez kapcsolódó tudnivalókról.